ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ

Οι θερμοσυσσωρευτές είναι η ιδανικότερη λύση για θέρμανση. Μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα, είτε σε νεόδμητες κατοικίες είτε σε παλαιότερες, δεν χρειάζονται υδραυλική εγκατάσταση ούτε φυσικά δεξαμενή καυσίμων. Δεν χρειάζονται συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ

 Ποιοτική θέρμανση, καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον
 Ασφαλής τεχνική που δεν απαιτεί συντήρηση
 Χρησιμοποίηση νυχτερινού ρεύματος με ευνοϊκό κόστος
 Οικονομική αυτόνομη θέρμανση και ανεξάρτητη από άλλες πηγές ενέργειες
 Εύκολη τοποθέτηση

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ

Οι θερμοσυσσωρευτές προγραμματίζονται να δουλεύουν (καταναλώνουν ρεύμα) μόνο τις ώρες του μειωμένου τιμολόγιου, τις ώρες που δουλεύουν, αποθηκεύουν θερμότητα που την αποδίδουν στο χώρο τους, όλο το 24ωρο, έτσι παρέχουν μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος κατανάλωσης αλλά και συνεχόμενη θέρμανση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΘΕΡΜΟΣΣΥΣΩΡΕΥΤΕΣ

Υπάρχουν δύο τύποι θερμοσυσσωρευτών, οι δυναμικοί και οι στατικοί. Οι δυναμικοί εκπέμπουν θερμότητα στατικά μέσω της επιφάνειας τους και επιλεκτικά, δυναμικά μέσω vendilater(ανεμιστήρα). Οι στατικοί εκπέμπουν θερμότητα στατικά μέσω της επιφάνειας τους και επιλεκτικά με φυσική ροή μέσω ενός κλαπέ στο επάνω μέρος.

Και οι δύο τύποι υπάρχουν σε μεγάλη γκάμα ισχύος. Πρέπει να γίνει μελέτη του χώρου από κάποιο ειδικό για να επιλεγεί το σώμα που χρειάζεται. Φυσικά συνδυασμός δυναμικών και στατικών σε ένα σπίτι μπορεί άνετα να γίνει, όπως και να επιλεγούν ορισμένοι μόνο χώροι του σπιτιού που θα τοποθετηθούν θερμοσυσσωρευτές.

Ενδεικτικά η ισχύς που χρειάζεται ανάλογα το χώρο είναι:

ΧΩΡΟΣ

ΕΩΣ 12m2
ΕΩΣ 18m2
ΕΩΣ 25m2
ΕΩΣ 35m2

ΙΣΧΥΣ

2kw
3kw
4kw
5kw