Καινοτομία: Ηλιακό Αερόθερμο SolarVenti για θέρμανση, αερισμό, αφύγρανση και δροσισμό, δωρεάν από τον ήλιο

To ηλιακό αερόθερμο SolarVenti λειτουργεί εξ'ολοκλήρου με την ενέργεια του ήλιου προσφέροντας έτσι απολύτως δωρεάν θέρμανση με φρέσκο και ζεστό αέρα και φυσικά χωρίς κόστος λειτουργίας. Ταυτόχρονα βελτιώνει πολύ την ατμόσφαιρα όλου του σπιτιού και κυρίως στα δωμάτια που υπάρχει ανάγκη για θέρμανση, αερισμό και αφύγρανση ενώ παράλληλα συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση των λειτουργικών δαπανών για θέρμανση.

Αρχή λειτουργίας του SolarVenti

Υποστήριξη Θέρμανσης - Αερισμός 
Το SolarVenti είναι ένα αυτόνομο ηλιακό αερόθερμο με ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ. Κάθε φορά που υπάρχει ήλιος, η ακτινοβολία περνά από το διάφανο κάλυμμα και ο ειδικός απορροφητής θερμαίνει τον φρέσκο αέρα που βρίσκεται μέσα στον συλλέκτη του SolarVenti. Ο εξωτερικός αέρας έχει ήδη φιλτραριστεί προτού εισχωρήσει στο χώρο σας. Το διάτρητο κάλλυμα στο πίσω μέρος του συλλέκτη μειώνει την εισροή σωματιδίων σκόνης κατά 50% και το εσωτερικό ειδικό μαύρο φίλτρο απορροφάει το υπόλοιπο 50%. Ο ζεστός πλέον, φρέσκος και φιλτραρισμένος αέρας μεταφέρεται στο χώρο μέσω του ανεμιστήρα που είναι ενσωματωμένος στην πίσω πλευρά του SolarVenti. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη δωρεάν ενέργεια του φωτοβολταϊκού πάνελ (όταν υπάρχει ήλιος) που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά, ενεργοποιώντας έτσι το σύστημα χωρίς την ανθρώπινη παρουσία. Το σύστημα μπορεί να δουλέψει με διακόπτη On/Off ή και με ρυθμιστή ή θερμοστάτη της Siemens, ρυθμίζοντας την επιθυμητή θερμοκρασία του αέρα στο χώρο.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ:
Όλα τα σπίτια που μένουν ακατοίκητα για καποιο χρονικό διάστημα ή για οποιονδήποτε χώρo στον οποίο θελουμε να αποφύγουμε μούχλα και υγρασία(π.χ. εξοχικές κατοικίες. ορεινά σαλέ, καταφύγια).
Μόνιμες κατοικίες που θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να μειώσουμε τα έξοδα της θέρμανσης.
Χώρους που θέλουμε να προθερμάνουμε, να αερίσουμε και να αφυγράνουμε π.χ. γραφεία, θερμοκήπια, γυμναστήρια, κλειστές πισίνες, αποθήκες, τροχόσπιτα κτλ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Δωρεάν αερισμός από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Υγιεινή και φρέσκια ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού.
Προφυλάσσει την αξία του ακινήτου και των περιεχομένων του.
Αποφεύγεται υγρασία, μύκητες, μούχλα και δυσάρεστες οσμές.
Μηδενικό κόστος λειτοτργίας.
Χωρίς κόστος συντήρησης για περισσότερα από 15 χρόνια.
Εύκολο στην οποθέτηση ακόμα και από τον χρήστη.
Απόσβεση του συτήματος από 2 έως 5 χρόνια.
Αποδεδειγμένες καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Εξάλειψη της υγρασίας!
Δωρεάν αερισμός χώρου!

Το SolarVenti έχει την ικανότητα να παρέχει απο 20 έως 200 m3/h φρέσκο αέρα στο χώρο που έχει εγκατασταθεί, διασφαλίζοντας έτσι το σωστό αερισμό του χώρου.
Ο εξωτερικός φρέσκος αέρας που εισέρχεται στο σπίτι, φιλτράρεται απο το SolarVenti και έτσι απομακρύνει τη δημιουργία μούχλας, οσμών και λοιπών προβλημάτων.
Η υγρασία εξαφανίζεται αφού πλέον ο αέρας στο χώρο είναι φρέσκος και ζεστός, βελτιώνοντας την ποιότητα της ατμόσφαιρας.
Είναι η πλέον ιδανική λύση για:
 Όλα τα σπίτια που μένουν ακατοίκητα για κάποιο χρονικό διάστημα ή για οποιονδήποτε χώρο στον οποίο θέλουμε να αποφύγουμε μούχλα και υγρασία (π.χ. εξοχικές κατοικίες, ορεινά σαλέ, καταφύγια, κ.α.).
Μόνιμες κατοικίες που θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του άερα και να μειώσουμε τα έξοδα θέρμανσης.
Γραφεία, σχολεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, κλειστές πισίνες, spa.   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ SOLAR VENTI

ΜΟΝΤΕΛΟ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΒΑΡΟΣ
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ
ΧΡΩΜΑ
ΚΑΛΥΜΜΑ
ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΣ
ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ
ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ
ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΑ
ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
ΚΑΛΥΨΗ ΧΩΡΟΥ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΕΡΑ ΧΩΡΟΥ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΡΔΗ kwh/year
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΝΕΛ W
ΕΓΓΥΗΣΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

SV3
70,4χ52,4χ5,5
5,5
Αλουμίνιο
125mm
Αλουμινίου
Διάφανο Polycarbonate
Ειδικό μαύρο απορροφητικό φίλτρο
Ειδική διάτρητη πλάκα αλουμινίου πάχους 0,8mm
Sunon
230W
20-35m3/ώρα
 περίπου 15οC
 max25m2

<2 hours
57%
200
6 watt
5 χρόνια
Solar Keymark

SV7
70,4χ100,4χ5,5
8
Αλουμίνιο
125mm
Αλουμινίου
Διάφανο Polycarbonate
Ειδικό μαύρο απορροφητικό φίλτρο
Ειδική διάτρητη πλάκα αλουμινίου πάχους 0,8mm
Sunon
500W
40-90m3/ώρα
 περίπου 15οC
 max50m2

<2 hours
62%
434
12 watt
5 χρόνια
Solar Keymark

SV14
197,4χ70,4χ5,5
8
Αλουμίνιο
125mm
Αλουμινίου
Διάφανο Polycarbonate
Ειδικό μαύρο απορροφητικό φίλτρο
Ειδική διάτρητη πλάκα αλουμινίου πάχους 0,8mm
Sunon
1000W
60-110m3/ώρα
 περίπου 30οC
 max80m2

<2 hours
62%
434
12 watt
5 χρόνια
Solar Keymark

 Ηλιακό Αερόθερμο Solar Venti Για Επαγγελματική και Βιομηχανική Χρήση

Το Solar Venti Professional έχει ως βασικό σκοπό να μειώσει σημαντικά τα τρέχοντα έξοδα για θέρμανση και αφύγρανση των εμπορικών και επαγγελματικών κτιρίων. Μπορεί να ενσωματωθεί με τα υφιστάμενα συστήματα διαχείρισης αέρα (HVAC) ή να σχεδιαστεί κατάλληλα ως αυτόνομη μονάδα για να βελτιστοποιήσει τις απαιτήσεις θέρμανσης και αφύγρανσης μίας νέας κατασκευής. Για τον λόγο αυτό οι συλλέκτες που περιλαμβάνει ένα σύστημα professional δεν περιλαμβάνουν φωτοβολταικό στοιχείο αλά έχουν την δυνατότητα να περνάει από μέσα του μεγαλυτερη παροχή αέρα. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

Ο ηλιακός συλλέκτης αέρα ζεσταίνεται από την ηλιακή ενέργεια και σε συνέχεια μεταφέρει αυτόν τον ζεστό αέρα μέσα στο κτήριο μέσω του συστήματος HVAC ( σε περίπτωση που αυτο προυπήρχε) ή μέσω των κατάλληλων συστημάτων αερισμού τα οποία τοποθετούνται ένα πρόκειται για αυτόνομο σύστημα.
Ο αέρας εισέρχεται στον συλλέκτη μέσω ενός πατενταρισμένου διπλού διάτρητου τοιχώματος στην πίσω πλευρά του συλλέκτη. Ο αέρας περνά μέσα από τον απορροφητή μαύρου χρώματος ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ένα ειδικό φίλτρο αέρα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.
Το διακενό στο πίσω τοίχωμα του απορροφητή παρέχει επαρκή θερμική αντίσταση για τη μεταφορά της θερμικής ενέργειας προς τον εισερχόμενο αέρα εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για μόνωση.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

Σύντομος χρόνος απόσβεσης.
Ισχυρή αφύγρανση.
Δωρεάν συμπληρωματική θέρμανση με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους θέρμανσης.
Βελτιώνει την λειτουργία των υφιστάμενων συστημάτων εξαερισμού.
Δυνατότητα τοποθέτησης και ως αυτόνομου συστήματος σε περίπτωση που δεν υπάρχει υφιστάμενο σύστημα εξαερισμού.
Δεν χρειάζεται κάποια συντήρηση γιατί καθαρίζεται αυτόματα μόλις ο ανεμιστήρας είναι σε θέση OFF και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του συλλέκτη ανέβει πάνω από τους 80οC.


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ:

Σε εμπορικά κτίρια,γραφεία, καταστήματα κτλ
Σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Σε γυμναστήρια ή πισίνες.
Σε μεγάλα εστιατόρια.
Σε βιομηχανίες.
Σε συνεργεία αυτοκινήτων.
Σε αποθήκες προιόντων ξυλείας, βιομάζας κλπ με σκοπό την ξήρανση του αέρα.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ SOLARVENTI PRO

Ο συλλέκτης αέρα SolarVenti Pro, έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ώστε να λειτουργεί σαν ένα σύστημα "ανοιχτού κυκλώματος", το οποίο σημαίνει ότι θερμαίνει τον φρέσκο αέρα απευθείας από το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να επανακυκλοφορεί τον αέρα από το εσωτερικό του κτιρίου σε συλλέκτες. Οι συλλέκτες μορούν επίσης να τοποθετούν μπροστά από μία αντλία θερμότητας αέρα, από έν σύστημα ανάκτησης θερμότητας ή μπροστά από τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης του αέρα. Σε αντίθεση με άλλα ηλιακά συστήμτα θέρμανσης, όπως πχ τα ηλιακά συστημτα με νερό, το Solar Venti Pro απαιτεί πολύ πιο απλοποιημένα συστήμτα ελέγχου. Όλα λειτουργούν όταν το υπάρον σύστημα εξαερισμού είναι ενεργοποιημένο. Μόλις ο εξαερισμός ενεργοποιηθεί ο φρέσκος αέρας απορροφάται μέσω των συλλεκτών του SolarVenti Pro, εφόσον χρειαζεται νέος φρέσκος αέρας και θέρμανση. Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, συνήθως περίπου 20 έως 22οC, ο ρυθμιστής ξεκινάει την ανάμειξη του ψυχρού αέρα στην εισαγωγή αέρα μέσω του συτήματος παράκαμψης.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Οι ηλιακοί συλλέκτες SolarVenti Pro μπορούν να λειτουργήσουν με μια ροή του αέρα στην περιοχή των 20 εως 220mN/H/mC συλλεκτική επιφάνεια. Από οικονομική άποψη, η βέλτιστη ροή του αέρα είναι 100-175mN/H/mC. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται υψηλότερη αύξηση της θερμοκρασίας, όπως η ξήρανση ή τη χρήση σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ροή του αέρα είναι μικροτερη από 80 κυβικά μέτρα/ ώρα / m2, η οποία οδηγεί σε έως 25οC αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Οι συλλέκτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα ase module και τα add on module. Κάθε σειρά από συλλέκτες θα πρέπει να έχει ένα base module και μέχρι 9 add on modules.

Διαστάσεις:1004χ1970χ300mm.
Βάρος: περίπου 10kg ανά συλλέκτη.
Κάλυμμα: 1mm Polycatbonate με UV-protection.
Συλλεκτική επιφάνεια:1.25m2 ανά m2 συλλέκτη.
Πτώση πίεσης:25Pa/50 m3/m2 συλλέκτη, 75Pa/100m3/m2 συλλέκτη,175Pa/150m3/m2 συλλέκτη.
Απόδοση:70%
Μέγιστη ισχύς θέρμανσης:742W/m2/125m3/m2 συλλέκτη.
Μέση ισχύ:350-550kWh/m2.